Το αγρόκτημά μας

Το αγρόκτημά μας, βρίσκεται στον δήμο Αμφίπολης, στους πρόποδες του ιερού και χρυσοφόρου όρους Παγγαίο, συνολικής έκτασης 54 στρ. αμυγδαλιάς . Η επιχείρηση εντάχθηκε σε επενδυτικό πρόγραμμα και έτσι δημιουργήθηκε μονάδα καθετοποίησης της δικής μας παραγωγής, με στόχο την επεξεργασία και τυποποίηση των παραγόμενων προϊόντων. Ετσι εκτός από την καλλιέργεια, προχωρήσαμε στην καθετοποίηση της παραγωγής μας, με την δημιουργία νέων εγκαταστάσεων: σπαστήρας, γραμμή παραγωγής και συσκευασίας, κατασκευή ψυκτικού θαλάμου για την αποθήκευση με στοχο την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα αμύγδαλα συγκομίζονται, αποξηραίνονται στον ήλιο και στην συνέχεια οδηγούνται στον σπαστήρα, όπου παράγεται η αμυγδαλόψιχα. Γίνεται η διαλογή, η συσκευασία και η αποθήκευσή της στον ψυκτικό θάλαμο. Τα αμύγδαλα αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, αντιοξειδωτικών ουσιών, φυτικών ινών, μετάλλων και ιχνοστοχείων, ενώ δεν περιέχουν χοληστερόλη. Αποτελούν μια εύκολη, καλή και υγιεινή επιλογή ως σνακ. Μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες, σαν πρωινό στο γιαούρτι και στα δημητριακά. Η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας, αμυγδάλων μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL χοληστερόλη), στην πρόληψη καργιοαγγειακών και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην ρύθμιση της αρτηριακής πιέσης και σε πολλές άλλες λειτουργίες. Μια χούφτα ανάλατα ωμά αμύγδαλα, μπορεί να προσφέρει πολλά ευγερτικά αποτελέσματα στην ανθρώπινο οργανισμό.